Servicii și produse funerare

Servicii funerare complete înseamnă CASA FUNERARA "ANASTASIS",
înseamnă că noi vom construi în totalitate ultimul drum, potrivit dorințelor familiei și tradițiilor locului.

Ce este Îmbălsămarea?

Atunci când un om părăsește această lume și trece la cele veșnice, corpul său este supus unui proces iremediabil de descompunere cauzat atât de schimbările care se petrec în interior, cât și din cauza interacțiunii cu mediul extern. Acesta este motivul pentru care se recurge la metoda de îmbălsămare, cu scopul de a se încetini procesul de descompunere.

Obiceiul îmbălsămării își are originea în Egiptul Antic, unde egiptenii au început să practice această metodă după descoperirea unor corpuri perfect conservate în nisipul deșertului.

Tehnica îmbălsămării este întâlnită și în cultura incașă sau cea a dinastiei Han, din China. Odată cu trecerea timpului, tehnica îmbălsămării a fost preluată și utilizată și în Evul Mediu, respectiv și în perioada Renașterii. Mai ales nobilii recurgeau la acest proces, în semn de respect pentru cei decedați.
Îmbălsămarea reprezintă un proces prin care sunt inserate substanțe dezinfectante în corpul persoanei decedate si se efectuează cu scopul de a păstra un aspect natural și viu al corpului persoanei decedate începând de la data decesului până la funeralii, prevenind în același timp infecții ce se pot răspândi la cei prezenți la ceremonie.

Procesul de îmbălsămare este realizat de către o persoană specializată în tehnica îmbălsămării din cadrul Casei Funerare ’’ANASTASIS’’, într-un spațiu amenajat si utilat special pentru asta, unde exista ustensilele și substanțele necesare. Îmbălsămătorului îi revine sarcina de a pregăti corpul decedatului înainte de înmormântare.

Care este rolul frigiderului mortuar?

Frigiderul mortuar este indispensabil pentru firmele de pompe funebre. Există situații în care persoana decedată este preluată de către firma noastră de pompe funebre în vederea pregătirii pentru înmormântare, dar familia întâmpină anumite probleme cu actele sau cu locul de veci și amână înmormântarea cu 1-2 zile.

În aceste cazuri, trebuie să ne asigurăm că păstrarea și conservarea corpului decedatului se va face în condiții optime.

Frigiderul mortuar are acest rol, respectiv de a păstra corpul la o anumită temperatură cuprinsă de obicei între minus 10 grade Celsius și 5 grade Celsius.

Depunerea decedatului în capelă

Casa Funerară ’’ANASTASIS’ pune la dispoziție o sală de priveghi modernă, încăpătoare, dotată cu aer condiționat, care poate crea mediul perfect pentru a veghea asupra persoanei decedate înainte de înmormântare. Slujba de înmormântare poate fi găzduită în această sală de priveghi, dat fiind faptul are dimensiuni generoase.

În ce constă Transportul Funerar?

Transportul funerar al persoanei decedate se realizează doar de către persoane sau firme care dețin mașini funerare autorizate conform legii și poate fi efectuat în mai multe situații:

 • transportul sicriului la domiciliu sau spital
 • transportul persoanei decedate la biserică sau la capelă
 • transportul funerar la cimitir
 • transportul persoanei decedate în alt județ din țară

Vă rugăm să aveți în vedere că pentru asigurarea serviciului de transport funerar, trebuie să aveți următoarele acte:

 • Adeverință de înhumare;
 • Certificat de deces;
 • Certificat de îmbălsămare;
 • Adeverință de la AGSP (Sanepid) pentru transportul funerar

Transportul funerar poate fi achiziționat și ca serviciu separat.

Sicrie și capace frigorifice

Produse de patiserie și mâncare pentru cina mortului și masa de pomană

Casa Funerară ANASTASIS colaborează cu producători de produse de patiserie și firme de catering, astfel încât putem oferim, la prețuri avantajoase, produse proaspete și de calitate, conform tradițiilor și religiei pentru pomenirea pesoanelor dragi pierdute.

Ce este Consultanța Predeces?

Casa funerară Anastasis va oferă servicii de Consultanță Predeces. Această consultanță este un serviciu creat în favoarea persoanelor care se așteaptă ca o rudă, prieten, sau cunoștință treacă în neființă într-un viitor apropiat. Oferim acest serviciu tuturor celor care nu își doresc ca în acele momente pline de suferință și durere ia decizii organizatorice, ci -și conducă apropiatul pe ultimul drum așa cum se cuvine, cu garanția totul va decurge perfect după cum s-a prestabilit.

Consultanța predeces este gratuită și  face parte din categoria de servicii funerare puse la dispoziția dumneavoastră de Casa Funerară ANASTASIS. Oferim acest serviciu tuturor celor care vor fie informați și doresc anticipeze costuri, proceduri sau alte detalii esențiale, care pot fi ignorate în momente dificile. Informațiile pe care noi vi le oferim sunt clare și edificatoare cu referire la procedurile unei înmormântări și despre cum treceți peste aceste momente mai ușor.

Ce este ajutorul de deces?

Ajutorul de deces se acordă în cazul decesului asiguratului, pensionarului sau a unui membru de familie care nu era asigurat sau pensionar la data decesului.

Cine beneficiază de ajutorul de deces?

În cazul decesului asiguratului sau al pensionarului, ajutorul de deces se achită unei singure persoane care poate fi, după caz:

 • soţul supravieţuitor;
 • copilul;
 • părintele;
 • tutorele;
 • curatorul;
 • oricare persoană care dovedeşte cu acte că a suportat cheltuielile ocazionate de deces, dacă nu există altă solicitare din partea persoanelor menţionate mai sus.

În cazul decesului unui membru de familie al asiguratului sau al pensionarului, ajutorul de deces se achită asiguratului sau pensionarului al cărui membru de familie a decedat.

Ajutorul de deces se achită în termen de 3 zile lucrătoare de la solicitare de către:

• casa teritorială de pensii, în cazul decesului pensionarului sau al asiguratului respectiv al unui membru de familie al acestuia;
• instituţia care gestionează bugetul asigurărilor pentru şomaj, în cazul decesului şomerului, respectiv al unui membru de familie al acestuia.

Puteți apela la noi pentru depunerea dosarului pentru încasarea ajutorului de înmormântare la casa de pensii.